Patientinformation Fedtfrysning V02-2022

Hvad er en fedtFrysning ?  Fedtfrysning er en meget simpel behandling, men som stadig giver gode resultat.

Vores behandling som er en ikke-kirurgisk behandling, der går ind og fjerner stædige fedtdepoter, som du ikke kan komme af med, selvom du træner og spiser korrekt, og når du taber dig 5 kilo, så taber du dig over hele kroppen. Så kan du miste fylde i ansigtet, på ballerne og brysterne, og det er der ikke nogen kvinder der har lyst til, så her behandler vi helt specifikt på det område, du er ked af.

Det der er vigtigt, når man arbejder med fedtfrysning er at man former kroppen, og ikke bare kigger på et fedtdepot. Vi går op i at du er kvinde, og du skal have bevaret dine former, samtidig med at vi fjerner det fedt du er ked af. Man kan næsten behandle alle områder på kroppen. Vi fryser fedt helt ned til -10 grader med en applikator, på det genstridige område.Det kan fedtcellerne ikke tåle, de krystalliserer, altså går i stykker. Fedtcellerne kommer ikke igen, hvilket vil sige, at du ikke vil tage på i det samme område igen. Som forklaring kan man se det således, at hvis du taber dig ved hjælp af fx træning, så har du stadig præcis det samme antal fedtceller, de bliver bare mindre. Ved en behandling med Fedtfrysning har dine fedtceller stadig samme størrelse, men efter én behandling vil du bare have 20-25 % færre. Derfor kan du ikke tage på i samme omfang, som du har kunnet tidligere.

Hvordan virker behandlingen?  Reduktion af irriterende fedtaflejringer på kroppen uden en fedtsugning. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke, og det er nu muligt med Fedtfrysnings systemet, som Får fedtet til at fryse ved hjælp af et kontrolleret kølingssystem. Det er, hvad vi kalder for ægte fedtfrysning. Metoden er ikke-kirurgisk, sikker og effektiv, og reducerer op til 25 % af fedtcellerne i det behandlede område. Behandlingen kan anvendes til de genstridige fedtdepoter, som kan være svære at træne væk eller hvis du blot vil slankes på udvalgte dele af kroppen. Behandlingen er minimal invasiv og uden risici sammenlignet med fx en fedtsugning, og er til dig, som gerne vil undgå kirurgi og passe på din krop. Sikkerheden og effektiviteten af fedtfrysnings behandlingerne er dokumenteret via kliniske studier, samt ved mere end 250.000 patientbehandlinger verden rundt. Resultaterne viser blandt andet at taljemål i gennemsnit kan reduceres 5,9 cm. Derudover viser det en patienttilfredshed på min. 94% efter behandlingen. Behandlingen foregår ved at Fedtfrysnings applikatoren suger fedtvævet ind ved et vakuumtryk, hvorefter der tilføres en kontrolleret kulde, som medfører at fedtcellerne går til grunde. Herefter transporteres de væk via lymfesystemet og udskilles naturligt. Der ses begyndende resultat efter 8 uger, og det endelige resultat ses efter ca. 3 behandlinger Behandlingen kan gentages efter 4-6 uger , hvis du ønsker yderligere fedtreduktion. I mange tilfælde ser vi dog at én er nok

Hvilke områder kan behandles?

 • Dobbelthage
 • Mave, øvre og nedre
 • Flanker (dansehåndtag) 
 •  Bh-dellen
 • Lår, yder og inder
 • Knæ
 • Mormorarme
 • Mandebryster
 • Bagdelen

Hvordan foregår fedtfrysning?  På behandlings dagen starter vi med at tage billeder af dig, hvor applikatoren skal sidde. Herefter lægger vi en gelplade over huden, placerer applikatoren og sætter behandlingen i gang. Applikatoren fungerer via vakuum, Mens behandlingen foregår, er du alene på stuen. Din behandler kigger ind til dig jævnligt, men du har også ro til at læse, arbejde eller sove. Maskinen vil starte med at køle ned til -10 grader i 8 min derefter varme op til 45 grader  i 4 min og proceduren gentages i 48 minutter i alt.

Efter 40 min frakobler vi applikatoren. Nu er det behandlede område meget koldt, og fedtet er samlet til en hård masse. Vi masserer området i 2 minutter for at skubbe ekstra gang i nedbrydningsprocessen.

Er der smerter ved behandlingen?  Selve behandling er stort set smertefri og tager ca. 40 min pr. område. De fleste sidder og slapper af, læser eller arbejder på deres computer, så alt i alt en meget afslappende behandling. Efter behandlingen kan der i timerne efter forekomme rødme i det behandlede område samt blå mærker, men kræver ingen downtime. Du kan derfor genoptage dine almindelig gøremål umiddelbart efter behandlingen.

Afhængig af hvilke område der behandles, kan der forekomme hævelse og ømhed i 1-2 uger. Er det maven, skal man forvente at området godt kan ”sove” de første par uger, og der kan være en brændende og stikkende fornemmelse i området. Dette kommer og går, og kan afhjælpes med is og let smertestillende, og du kan gør som du plejer.

Hvem kan ikke få en fedtfrysning?  Vi kan ikke behandle dig, hvis du:

 • Under 18 år
 • Er svært overvægtig
 • Er gravid eller ammer
 • Har pacemaker
 • Er insulinkrævende diabetiker
 • Har Reynolds disease
 • Har dårligt blodomløb eller nedsat lever- og nyrefunktion.
 • Er nyopereret i området. Der skal gå mindst 1 år efter, før vi kanbehandle dig 
 • Har brok i området
 • Har nye og røde strækmærker