Blog

Botox eller fillers?

Herunder kan læse dig frem til, hvilken behandling der vil passe dit behov bedst. Begreberne botox og fillers bliver ofte misbrugt i mange sammenhænge, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i de forskellige behandlinger for at kunne træffe det bedste valg. Du kan også vælge at booke en gratis konsultation med en af vores dygtige kosmetiske sygeplejersker for trygt at kunne vælge den rette behandling.

 

 

Botox

En tommelfingerregel er, at man bruger botox i områder, hvor man får rynker på grund af muskeltrækninger. Det kan for eksempel være omkring læberne eller i panden. Botox er nemlig et stof, der afslapper musklerne, sådan at rynkerne reduceres eller afglattes helt. Der kan gå mellem 2-10 dage før botoxbehandlingen træder i kraft, og sådan en behandling kan ofte holde i op til 6 måneder.

 

Fillers

Fillers bruges til flere forskellige formål. Det kan både bruges til at fjerne dybe rynker og give fylde. Fillers består af hyaluronsyre og hovedsageligt vand. Hyaluronsyre er et stof, der naturligt er i kroppen, og derfor er sandsynligheden for en allergisk reaktion meget lille. Modsat botox bliver fillers brugt til at fjerne rynker i områder, som ikke bliver påvirket af muskeltrækning. Fillers kan bruges til at fjerne dybere rynker, da blandingen består af en gelé. Da hyaluronsyre naturligt eksisterer i kroppen, vil kroppens væv hurtigt optage blandingen. Efter en periode på mellem 6-18 måneder vil stoffet nedbrydes.

 

 

Hvad skal du vælge?

Botox og fillers er to vidt forskellige behandlingsformer. Botox bliver, som tidligere beskrevet, brugt til at afslappe muskler, så man enten fjerner eller reducerer rynker. Fillers er præcis, som det lyder. De fylder områder, hvor der er opstået rynker, eller områder man gerne vil give ekstra fylde. Det betyder, at en botoxbehandling ikke nødvendigvis udelukker fillers eller omvendt. En kombination af disse behandlinger kan ofte give et smukt og naturligt look. Besøg os i en af vores klinikker, for at tage en snak med en af vores kompetente kosmetiske sygeplejersker og få skræddersyet en behandling, der passer til dig og dit budget.